4

# Two trains are running in opposite directions in the same speed. The length of each train is 120 meter. If they cross each other in 12 seconds, the speed of each train (in km/hr) is

30 Km/hr

36 Km/hr

80 Km/hr

90 Km/hr

B. 36 Km/hr

Distance covered = 120+120 = 240 m
Time = 12 s
Let the speed of each train = x.
Then relative velocity = x+x = 2x
2x = distance/time = 240/12 = 20 m/s
Speed of each train = x = 20/2 = 10 m/s
= 10*18/5 km/hr = 36 km/hr

4

230 meters

235 meters

240 meters

245 meters

4

150 meter

145 meter

140 meter

135 meter

4

120 metres

180 metres

324 metres

150 metres

4

45 meter

50 meter

55 meter

60 meter

4

7 second

7.5 second

8 second

8.5 second

4

65 sec

89 sec

100 sec

150 sec

4

40 sec

42 sec

45 sec

48 sec

4

15 seconds

12.1 seconds

10 seconds

8.1 seconds

4

130

360

500

540

4

66 km/hr

72 km/hr

78 km/hr

81 km/hr

4

25 Seconds

28 Seconds

30 Seconds

35 Seconds

4

50 m

72 m

80 m

82 m

4

4

40 meter

45 meter

50 meter

55 meter

4

10

12

15

20

4

9 a.m.

10 a.m.

10.30 a.m.

11 a.m.

4

1 : 3

3 : 2

3 : 4

None of these

4

320 m

350 m

650 m

4

48 km/hr

54 km/hr

66 km/hr

82 km/hr

4

69.5 km/hr

70 km/hr

79 km/hr

79.2 km/hr

4

230 m

240 m

260 m

270 m

4

140 meter

145 meter

150 meter

155 meter

4

10.7 Seconds

10.8 Seconds

10.9 Seconds

11.8 Seconds

4

10

18

36

72

4

2.5 min

3 min

3.2 min

3.5 min

4

3.6 sec

18 sec

36 sec

72 sec

4

45 m

50 m

54 m

72 m

4

25

30

40

45

4

5 sec

6 sec

7 sec

10 sec