4

# The ratio between the length and the breadth of a rectangular park is 3 : 2. If a man cycling along the boundary of the park at the speed of 12 km/hr completes one round in 8 minutes, then the area of the park (in sq. m) is

$153500{m}^{2}$

$152500{m}^{2}$

$153800{m}^{2}$

$153600{m}^{2}$

D. $153600{m}^{2}$

Question seems to be typical, but trust me it is too easy to solve, before solving this, lets analyse how we can solve this.
We are having speed and time so we can calculate the distance or perimeter in this question.
Then by applying the formula of perimeter of rectangle we can get value of length and breadth, So finally can get the area. Lets solve it:
Perimeter = Distance travelled in 8 minutes,
=> Perimeter = 12000/60 * 8 = 1600 meter. [because Distance = Speed * Time]
As per question length is 3x and width is 2x
We know perimeter of rectangle is 2(L+B)
So, 2(3x+2x) = 1600
=> x = 160
So Length = 160*3 = 480 meter
and Width = 160*2 = 320 meter
Finally, Area = length * breadth
$=480*320=153600$

4

# The diffrence between the length and breadth of a rectangle is 23 m. If its perimeter is 206 m,then its area is:

1520 ${m}^{2}$

2420 ${m}^{2}$

2480 ${m}^{2}$

2520 ${m}^{2}$

4

4

110 cm

115 cm

120 cm

125 cm

4

46 sq.ft

81 sq.ft

126 sq.ft

252 sq.ft

4

15,000

15,500

15,600

16,500

4

18750 sq.m

37500 sq.m

40000 sq.m

48000 sq.m

4

7 cm

7.1 cm

7.2 cm

7.3 cm

4

20000

23000

25000

26000

4

# The Diagonals of two squares are in the ratio of 2:5. find the ratio of their areas.

$4:15$

$4:25$

$3:15$

$3:25$

4

50 cm

64 cm

124 cm

120 cm

4

27%

28%

29%

30%

4

614

714

814

914

4

2400 sq.cm

2480 sq.cm

2560 sq.cm

None of these

4

40 m

50 m

120 m

None of these

4

4

# The ratio between the length and the breadth of a rectangular park is 3 : 2. If a man cycling along the boundary of the park at the speed of 12 km/hr completes one round in 8 minutes, then the area of the park (in sq. m) is

$153500{m}^{2}$

$152500{m}^{2}$

$153800{m}^{2}$

$153600{m}^{2}$

4

# The percentage increase in the area of a rectangle, if each of its sides is increased by 20% is

$44%$

$45%$

$34%$

$35%$

4

4

55 m

56 m

57 m

58 m

4

3410

3420

3430

3440

4

200cm

150cm

180cm

100cm